Ewout Genemans bezoekt jeugdinrichting De Hartelborgt voor tv-programma EWOUT

Beeld: No Pictures Please

Ewout Genemans gaat in het programma EWOUT: Op je 16e al achter de tralies langs bij Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt in Spijkenisse. Hij bekijkt het leven binnen de muren en spreekt met jongeren die daar verblijven. Maandagavond wordt de eerste aflevering uitgezonden van zijn bezoek aan de inrichting.

Voor veel Spijkenissers is niet bekend wat zich afspeelt binnen de muren van de inrichting. Ewout bezoekt voor het tv-programma het gebouw aan de Borgtweg in Spijkenisse en geeft daarmee een inkijkje in het leven binnen de muren. Hij spreekt met medewerkers én met de jongeren, die beiden heftige verhalen vertellen over wat ze meemaken. Tijdens de opnames gebeuren verschillende incidenten. Ewout praat daarover met verschillende betrokkenen. Ook ziet hij met eigen ogen hoe smokkelwaar binnenkomt binnen de inrichting.

De eerste uitzending van EWOUT: Op je 16e al achter de tralies is maandagavond om 20.30 uur op RTL 5 te zien, of nu al op Videoland (abonnement).

Beeld boven: William Rutten