Ziggo schakelt analoog radiosignaal via de kabel uit

Op 6 juli stopt Ziggo het analoge radiosignaal via de kabel. Daarmee willen zij ruimte op de kabel maken om het netwerk sneller en stabieler te maken. Gebruikers kunnen nog wel gebruik maken van analoge radio via de ether.

De afsluiting van analoge radio zorgt ervoor dat er meer ruimte is op de kabel. Analoge radio neemt veel ruimte op die kabel in beslag. Digitale radio is sneller en heeft daarnaast ook een uitgebreider aanbod. Ziggo is daarnaast ook wettelijk verplicht de radio over de kabel te stoppen, omdat zij eerder al de televisie-aansluiting stopte. Dat had al moeten gebeuren, maar het afsluiten is volgens kieszeker uitgesteld vanwege de corona-crisis.

Om te controleren of uw radio gebruik maakt van het analoge radio-signaal op de kabel, kunt u met de radio naar 98.8FM gaan. Daar wordt een boodschap afgespeeld van Ziggo. Ook heeft de radio naast een stroomkabel een tweede aansluiting. Mocht u over zo’n radio beschikken, dan kunt u na 6 juli geen gebruik meer maken van het analoge signaal over de kabel.

Beeld: Pixabay