Wethouder Postma opent nieuwe woonlocatie Profila Zorggroep

Vrijdag 21 april opende wethouder Jeroen Postma van de gemeente Nissewaard een nieuwe woonlocatie van Profila Zorggroep: Spijkse Hoek. Samen met een bewoner knipte hij het lintje door waarna familie, vrienden en betrokken personeel met de bewoners een feestje vierden met champagne en taart.

Tijdens zijn speech benadrukte de wethouder dat hij erg blij is met de komst van de bewoners en dat hun schoonmaakactiviteiten in de wijk aansluiten bij het beleid om de buurt netter en aantrekkelijker te maken.

Spijkse Hoek bestaat uit twee woningen waar in totaal plek is voor 16 mensen met een verstandelijke beperking. Ze wonen hier op een groep of begeleid zelfstandig. Bestuurder Peter van Wijk benoemde in zijn toespraak het belang van een veilige thuishaven, zoals in het pand ‘de Haven’. Daarna hebben bewoners de mogelijkheid om door te stromen naar ‘de Brug’ waar zij zelfstandig wonen en ondersteund worden door ambulant begeleiders.