Ondernemers en eigenaren winkelhart Spijkenisse kiezen vol overtuiging voor verlenging BIZ

De ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad van Spijkenisse blijven intensief samenwerken in de BIZStadcentrum Spijkenisse. Met een opkomst van 72% is ruim voldaan aan de minimale drempel van 50%. 5 jaar geleden was er nog een opkomst van 66,2%. Van de stemmers heeft75,2% voor verlenging van de BIZ gestemd (66,6% is vereist). 5 jaar geleden was dat 71,3%. Daarmee is er voor de komende 5 jaar een BIZ Stadscentrum. “Goed nieuws en extra bijzonder dat er zo’n groot draagvlak is, juist gezien de onzekere tijden voor ondernemers.

BIZ staat voor Bedrijveninvesteringszone. Dit is een afgebakend gebied, in het centrum van Spijkenisse. Met de BIZ investeren ondernemers en vastgoedeigenaren samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van Stichting BIZ Stadscentrum Spijkenisse. Met het realiseren van een BIZ streeft de stichting ernaar om samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente te werken aan projecten die de vitaliteit en gastvrijheid van het centrum versterken maar ook een toekomstbestendige visie hanteren. Spijkenisse heeft hiermee voor de tweede periode op rij een BIZ voor het winkelcentrum.

Gezamenlijk belang
Dennis Houkes, centrummanager van de BIZ: ‘Ik ben ontzettend trots en blij met deze uitslag die we in samenwerking met accountmanager Stadscentrum van de gemeente, Iddo Ketel, hebben behaald. Wij hebben als BIZ veel tijd gestoken in het vertegenwoordigen van de belangen van onze ondernemers en (vastgoed-)eigenaren. Alleen door samen te werken en te investeren realiseren wij een vitaal en gastvrij winkelcentrum. Uiteindelijk profiteert niet alleen de participant maar ook onze bezoeker daarvan’.

Wethouder Léon Soeterboek feliciteert namens de gemeente de Stichting BIZ met deze positieve uitslag en is blij dat de stichting ook de komende 5 jaar de belangen van de eigenaren en ondernemers in het stadscentrum zal behartigen. ‘Zeker gezien de lastige periode voor de ondernemers in deze corona-crisis zijn complimenten voor de positieve uitslag zeker op z’n plaats”. De wethouder ziet dan ook uit naar verdere samenwerking de komende tijd. 

Kerstverlichting in het Centrum van Spijkenisse – Spieke Media

Resultaten
Door inzet van de BIZ zijn er mooie resultaten geboekt. Het aanstellen van een centrummanager is daarvan een goed voorbeeld. Maar ook de organisatie van diverse activiteiten en acties voor bezoekers en ondernemers, zoals livemuziek op straat, sfeerverlichting de jaarlijkse braderieën, en natuurlijk de aanpak van de leegstand. Want zelfs in coronatijd openden meer dan 25 winkeliers hun deuren of verhuisden naar een mooiere locatie.

Beeld: Mascotte Spikey – Spieke Media