Rib-blokkade treft Jeanet Gerssen, precies op de helft van het Pieterpad

Na 13 van de 26 etappes van het Pieterpad, zorgde een misstap ervoor dat Jeanet Gerssen haar sportieve avontuur voor Hulphond Nederland/PTSS helaas moest staken. Ondanks de extra oefeningen van haar loopcoach en het anders dragen van de rugtas met 25 kilo incl. stenen verdween de verkramping van de bovenrug niet. 

Bij een ribblokkade is er geen beweging van een rib ten opzichte van de wervel. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van de gehele borstkas beïnvloed. Er is dan sprake van een minimale verschuiving van dit gewrichtje, waardoor die niet meer in staat is om te bewegen EN dat is ook van invloed op de ademhaling. Kortom, het einde van het wandelavontuur dat 15 augustus a.s. pas zou eindigen met de finish op de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg.

Op het moment van stoppen geeft de teller 250 kilometer aan, wat inclusief een aantal verkeerd gelopen kilometers is. Een resultaat waar zowel Jeanet als haar begeleidster op de fiets Danielle ontzettend trots op zijn. Zeker ook gezien het ontzettend slechte weer onderweg, wat de etappes extra zwaar maakten. Uiteraard is er ook teleurstelling, maar het Pieterpad loopt niet weg en de overige 13 etappes worden na het herstel zéker alsnog gelopen. Dit wordt waarschijnlijk volgend jaar, want de opgespaarde vakantiedagen voor dit jaar zijn nu echt op.

Afrondende actie door middel van een foto-actie met prachtige prijs
De inzamelactie voor Hulphond Nederland/PTSS loopt nog door tot 31 augustus a.s. Daarom gaat de reeds ingeplande foto-actie ‘Laat je wandelingen aan Jeanet zien’ gewoon door. Deelnemers die een donatie van 10 euro doen worden gevraagd om hun wandeling te fotograferen en foto’s te plaatsen op facebook met de volgende @-tags: @ruttenschoenenspijkenisse, @Jeanetgerssen, @HulphondNederland en #Pieterpadvoorhulphondnederland. Plaats de leukste foto tijdens een of meer wandelingen en maak kans op een GRATIS overnachting voor 2 personen, incl. een uitgebreid ontbijtbuffet in één van de 100 Fletcher hotels. De winnaar wordt 1 september a.s. bekend gemaakt.

Blijf Jeanet Gerssen volgen, ook tijdens haar herstel
Voor de mensen die Jeanet willen volgen, is een Facebook-groep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/1145484702529316/ Dit is ook een absolute aanrader om een verslag van de 13 gelopen etappes terug te kijken.

Dit goede doel steunen of meedoen met de fotoactie kan via een donatie op de volgende link: https://helphulphond.nl/…/Pieterpad-voor-hulphond…/ met opgave van donatie of foto-actie. 

Tijdens alle trainingen en activiteiten vraagt Jeanet Gerssen aandacht voor haar persoonlijke doel (het symbolisch afsluiten van haar therapie voor PTSS – posttraumatisch stressstoornis), maar ook voor het taboe rondom PTSS én voor HulpHond Nederland (die dier-ondersteunde therapie biedt bij PTSS).

Bericht gaat verder onder de foto.

Jeanet Gerssen zegt over de laatste 2 etappes en het stoppen het volgende:
4 augustus 2021:
“Vandaag stond de etappe van Laren naar Vorden op het programma. Na de pijnlijke dag van gisteren een goede nacht gehad. Extra oefeningen gedaan voor de rug en aanvankelijk ging het goed. Na 2.5 km begon mijn lijf tegen te sputteren en dat heeft er voor gezorgd dat ik over iets meer dan 12 km bijna 3 uur gedaan heb. Effectieve tijd. Totaal zijn we bijna 5 uur onderweg geweest. Tijdens het wandelen zijn we in gesprek geraakt om te bekijken en te bespreken of het haalbaar zou zijn om op deze manier door te gaan. Uiteindelijk na veel wikken en wegen het besluit moeten nemen om Vorden tot voorlopig eindpunt om te dopen. Ontzettend genoten van de vergezichten vandaag. Genoten van de natuur. De pijn in mijn rug heeft me genekt. 

Enorm trots op de prestatie die we geleverd hebben. 250 km gewandeld van Pieterburen naar Vorden inclusief alle kilometers die we extra gelopen hebben.

Het Pieterpad is nog niet van ons af en het wandelen zeker ook niet. Ik ga door. Mijn strijd is nog niet klaar. Die is pas net begonnen. Doneren voor de actie kan nog steeds.” Kijk op mijn persoonlijke actiepagina: https://helphulphond.nl/p/Hulphond-Nederland/Pieterpad-voor-Hulphond-Nederland/

3 augustus 2021:
“Vandaag stond de etappe van Nijverdal naar Laren op de planning. Een totaal van 25 km had het moeten worden. Helaas liep het iets anders …

De Holterberg naar Holten ging echt top. Geen goede rustplaats kunnen vinden en dan besluiten om door te lopen blijkt niet de juiste oplossing voor het lijf. Uiteindelijk op 9 km voor Laren een rustmoment gepakt en toen voelde het niet heel lekker. Toch wat doorlopen en een misstap zorgde voor verkramping in de bovenrug. Gelukkig een collega die met haar man meeliep vandaag, dus zij hebben ons opgepikt op 4 km voor Laren. Een kleine tegenvaller en hopelijk na een goede nachtrust gaat het weer prima?! Ook vandaag weer heel wat moois gezien.”