Huisartsen Nissewaard vaccineren bij Zadkine

Een aantal huisartsen uit gemeente Nissewaard vaccineert hun patiënten bij het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College aan de Sportlaan in Spijkenisse. Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen gemeente Nissewaard, Zadkine, Albeda en de huisartsenzorggroepen KIEK en Cohaesie.

De GGD vaccineert diverse leeftijdsgroepen in sporthal Den Oert. Nu is ook de doelgroep die door de huisarts gevaccineerd mag worden aan de beurt. Huisartsen in Nissewaard is de gelegenheid geboden om bij Zadkine te vaccineren. Wethouder Wouter Struijk: “Het vaccineren door de GGD in sporthal Den Oert is al enkele weken aan de gang. We zijn blij dat we daar de vaccinatielocatie Zadkine voor de huisartsen aan kunnen toevoegen.”

Vrijwillige hulp studenten
Zadkine biedt de benodigde ruimte en faciliteiten. Een groot aantal studenten, onder andere van de zorgopleidingen van Zadkine en Albeda, gaat helpen met faciliteren, vaccineren en ondersteunen. Diantha Rumahlewang, adjunct-directeur van Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College: “Het is een flinke operatie om dit voor elkaar te krijgen, zeker voor onze docenten en facilitair medewerkers. Ik ben erg trots dat we als Zadkine ons steentje kunnen bijdragen. En belangrijker nog, dat we onze studenten de kans geven om een waardevolle ervaring op te doen bij een belangrijk maatschappelijk project.”

Samenwerking
De huisartsen zijn goed geholpen met deze oplossing. Marlies van Doorn, huisarts GC Lindeakker: “Niet alle praktijken zijn qua locatie geschikt om zo veel vaccinaties in een korte periode te geven. We zijn blij dat we snel en in groten getale in het Zadkine kunnen vaccineren met de ondersteuning van studenten. De studenten worden begeleid door docenten en staan onder toezicht van de huisarts en doktersassistente.”

Uitnodiging
Mensen die aan de beurt zijn om door hun huisarts gevaccineerd te worden, ontvangen binnenkort een uitnodiging met hierin de locatie, datum en tijd waarop zij verwacht worden. Dat gebeurt volgens de richtlijnen en de volgorde die de overheid voor het vaccineren heeft opgesteld.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]