GGD testlocatie verhuist naar Spijkenisse Medisch Centrum

GGD Rotterdam-Rijnmond opent op dinsdag 19 april een testlocatie op het terrein van het Spijkenisse Medisch Centrum aan de Ruwaard van Puttenweg. De testlocatie in de Michaëlkerk in Spijkenisse is vanaf 17 april gesloten.

Sinds 11 april is het landelijk testbeleid gewijzigd. Een positieve zelftest hoeft niet meer bevestigd te worden met een test bij de GGD. Voor bepaalde groepen adviseert de GGD nog wel steeds een PCR-test: zorgmedewerkers; mensen die wonen in een verpleeghuis of in een andere instelling voor personen met een kwetsbare gezondheid; mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan; mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet als zij daarbij hulp krijgen. Omdat het aantal besmettingen in onze omgeving hoog is, heeft de gemeente zich ingezet om een testvoorziening in Nissewaard te behouden, zodat onze inwoners zich dichtbij huis laagdrempelig kunnen laten testen en niet zo ver hoeven te reizen.

Openingstijden
De testlocatie is voorlopig open van maandag t/m zaterdag van 8.30 – 16.00 uur en zondag van 9.30 tot 16.00 uur. Op de website van GGD www.ggdrotterdamrijnmond.nl staan de actuele openingstijden. Geadviseerd wordt om een testafspraak te maken via de website www.coronatest.nl of via het landelijk afspraken telefoonnummer 0800-1202. Bewoners kunnen ook binnen lopen voor een PCR-test zonder afspraak.

De route naar de testlocatie wordt met gele borden aangegeven. De locatie bij het SMC is goed bereikbaar en ligt vlak bij het bus- en metrostation. Bovendien is er op het terrein van het Spijkenisse Medisch Centrum voldoende ruimte om te parkeren waarbij parkeerplaatsen voor het testpubliek worden gemarkeerd. Voor het testpubliek is het parkeren gratis.

Beeld: Pixabay, Bericht: Gemeente Nissewaard