Grote groep loopt fakkeltocht als protest tegen coronamaatregelen

Een groep van iets meer dan 200 mensen heeft woensdagavond een fakkeltocht gelopen als protest tegen de coronamaatregelen. De groep is het niet eens met meerdere maatregelen die omtrent het corona-virus zijn opgelegd, zoals het gebruik van de QR-code op openbare plekken en het dragen van mondkapjes. Met de fakkeltocht wilden zij hun stem laten horen.

De fakkeltocht is niet alleen in Spijkenisse gelopen, maar op meer plekken door heel Nederland. De tocht die als demonstratie werd gezien was niet van te voren aangemeld bij de gemeente. Wel was politie en handhaving aanwezig om de tocht te faciliteren. De burgemeester was op de hoogte en heeft de tocht door laten gaan.

De tocht verliep vanaf het marktplein door straten binnen het centrum. Zowel de Zeeheldenbuurt, de Molenwei, het Uitplein en de Vogelbuurt werden aangedaan. De tocht eindigde op een veld achter het oude gemeentehuis waar de mensen die meeliepen samen wat hebben gedronken.

Aanhouding
Op de Noordkade aan het einde van de stoet begon een omstander zich te bemoeien met de aanwezige handhaving. “Deze zou een BOA van de handhaving hebben uitgescholden en bejegend hebben met antisemitische leuzen,” zegt een woordvoerder van de politie. De man heeft het op een lopen gezet en raakte daarbij een handhaver in het gezicht. Achter het theater is de man door handhaving en politie aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Een persoon is aangehouden – Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]