Helga van Leur ondersteunt ondernemers Halfweg-Molenwatering bij verduurzaming

Onder het motto “Helga Helpt” ondersteunt klimaat- en duurzaamheidsambassadeur Helga van Leur de komende maanden ondernemers op Halfweg-Molenwatering bij het verduurzamen van hun bedrijf.

Bedrijven en organisaties op het terrein in Spijkenisse krijgen de mogelijkheid om Helga uit te nodigen. In eerste instantie digitaal en wanneer de situatie het weer toe laat, op locatie. Afhankelijk van de behoefte ondersteunt Helga bedrijven in specifieke vraagstukken, maar kan zij ook inspireren op het gebied van verduurzaming. Ook haalt zij namens de gemeente en het bestuur van de bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Halfweg-Molenwatering bij ondernemers op welke kansen en belemmeringen zij zien op het gebied van verduurzaming, om vervolgens een gezamenlijk actieplan op te stellen.

Igor Bal, wethouder duurzaamheid: ‘We werken op allerlei vlakken hard aan verduurzaming. Maar dat kan alleen tot succes leiden als we dat samen doen: overheid, inwoners én bedrijven. Met de hulp en kennis van Helga van Leur willen we ondernemers ondersteunen en de verschillende duurzame activiteiten die er al lopen een boost geven.’

Ook Marnix Trouwborst, voorzitter van het bestuur van de BIZ, is enthousiast: ‘Ik heb Helga bij een eerdere bijeenkomst meegemaakt en denk dat haar enthousiasme en kennis van zaken heel veel ondernemers kan inspireren verdere stappen op het gebied van verduurzaming te zetten en nieuwe initiatieven te ontplooien.’

Samen naar een duurzaam Nissewaard
De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar diverse activiteiten om inwoners, ondernemers en organisaties op weg te helpen te verduurzamen. Deze activiteiten passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doen we in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.