Lokaal sport- en beweegakkoord getekend

In de gemeente Nissewaard is een lokaal sport- en beweegakkoord (sportakkoord) getekend. Afgelopen donderdag gaf wethouder Jeroen Postma de aftrap. In dit sportakkoord zijn afspraken gemaakt over de ambities op het gebied van sport- en bewegen in de gemeente.

Het sportakkoord werkt met zes thema’s aan het versterken van het sportaanbod in Nissewaard.De thema’s zijn; inclusie en diversiteit; sociaal veilige sport; vitale sportaanbieders; vaardig in bewegen; ruimte voor sport en bewegen en maatschappelijke waardering van topsport.

Het sportplatform is de klankbordgroep waarin vertegenwoordigers zitten vanuit sportverenigingen, onderwijs en onze zorg- en welzijnspartners. In dit platform worden onder andere de aanvragen binnen het sportakkoord besproken. Het platform brengt advies uit over de aanvragen. Centrale vraag die daarin beantwoord word is: draagt het voldoende bij op het aangevraagde thema? Is de investering het waard ten opzichte van de impact?

Vanaf 5 april kan jij je idee via deze pagina insturen.
Meer informatie is te vinden op de website van Sportakkoord.

Foto: Blue Lights


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]