Esmée (10) wil profvoetbalster worden bij de Feyenoord vrouwen

Esmée Roobol 10 jaar uit Spijkenisse, is met de voetbal aan haar voet geboren. Vanaf haar 6de jaar kon ze starten bij de voetbalschool van VV Spijkenisse. Als enige meid in het team van stoere jongens. Haar vader werd trainer, zodat het allemaal wat minder spannend was.

Dit verhaal is ingezonden door: Wendy Roobol

Elk jaar verbeterde zij zich en deed zo nu en dan mee met JongerOranje. Ze werd niet geselecteerd, maar ook dat hoort bij je droom navolgen. Inmiddels is zij 10 jaar en voetbalt nog steeds bij VV Spijkenisse in de Academy.  Opa fluit elke thuiswedstrijd, oma en mama zijn haar supporters. Ze heeft het erg naar haar zin bij haar twee toptrainers Lesley en Michael. Zij geven haar het vertrouwen dat ze niet onderdoet ten opzichte van de jongens. Ook speelt ze in een erg fijn voetbalteam, waar de sfeer prettig is.

Onlangs is ze gescout door de KNVB en mocht ze afgelopen weekend een talenttraining meedoen in Woerden. De bondscoach van de meiden O15 van o.a. Lieke Martens gaf een lezing over meidenvoetbal en stond daarna langs de zijlijn om de meiden te beoordelen.

Ook is ze deze maand meerdere keren bij de talenttraining van de Feyenoord meiden uitgenodigd. Bij Feyenoord mag zij 27 maart weer meedoen met de volgende talenttraining. Hoe leuk is het wanneer je uit een Feyenoord-familie komt, je talent te mogen laten zien bij je favoriete club! Wat straalde zij!

Wat de toekomst zal brengen, weet niemand. Maar zolang er plezier en beleving is, zal Esmée blijven voetballen. Haar grote wens is profvoetbalster te worden bij de Feyenoord vrouwen. Haar ouders en grote zus Dyonne steunen haar in elke keuze die zij maakt met oog op haar voetbalontwikkeling.

Dus meiden vind je voetbal leuk, meld je aan bij een voetbalvereniging!

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Foto: Prive