Twee Amsterdamse jongeren aangehouden voor beschieting Gouwestraat

De politie heeft maandagochtend twee jongens uit Amsterdam aangehouden. Het gaat om jongens van 15 en 17 jaar oud. De 15-jarige wordt verdacht van het schieten op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse op 23 november. De 17-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij meer beschietingen. In dit grootschalige onderzoek naar de beschietingen van afgelopen jaar, werden op 24 januari ook al twee Amsterdammers aangehouden. Het onderzoek naar de beschietingen gaat door en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

In de nacht van dinsdag 22 november op woensdag 23 november, even na 02:15 uur, krijgt de politie melding van een harde knal aan de Gouwestraat in Spijkenisse. Agenten gingen direct op de melding af en zagen een gat in het raam naast de deur. Ook was de deur beklad met graffiti. Gelukkig raakt niemand gewond.

Maandag 6 februari heeft de politie twee Amsterdamse jongens aangehouden. De politie heeft twee woningen doorzocht. Diverse gegevensdragers werden in beslag genomen. Beide jongens worden verdacht van betrokkenheid bij het incident aan de Gouwestraat. De 17-jarige wordt ook verdacht van betrokkenheid bij andere beschietingen in november.

Bericht: Politie.nl, beeld: JBMedia