Jazz Dansstudio Marleen beste sportaanbieder van Rotterdam

In de ‘’woonkamer’’ van Jazz Dansstudio Marleen (JDM) staat het vol met bloemen. ‘’Dit zijn allemaal felicitaties’’ zegt Marleen van der Ende. Marleen is trotse oprichter en eigenaar van JDM. Sinds deze week mag Marleen zich met haar team beste sportaanbieder van Rotterdam noemen.

Door: Raymond Sybesma

Marleen woont al haar hele leven in Hoogvliet. Ze heeft op basisschool de Schakel gezeten en daar heeft ze haar eerste balletles gehad. Direct was ze verkocht. Al vanaf een jaar of 8 was Marleen veel te vinden in de dansschool. Op haar 10e vertelde ze haar ouders dat ze balletjuf wilde worden en een eigen dansschool wilde.

Ik heb heel wat poppen les gegeven in mijn slaapkamertje


Na tien jaar dansvakopleiding is haar droom werkelijkheid geworden. Op 5 november 1997 opende JDM haar deuren in Basisschool ‘t Prisma in Hoogvliet. In 2006 verhuisde de dansschool naar de Max Havelaarweg 40.

Beste sportaanbieder van Rotterdam
Toen JDM genomineerd was kon Marleen dit eigenlijk al niet geloven. Tijdens de bekendmaking ging Marleen uit haar dak. Al dansend ging ze het podium op om de prijs in ontvangst te nemen. 

Marleen voelt het als een enorme waardering. Het is een kroon op het werk!  Inmiddels heeft de prijs een mooie plek in de kast gekregen. 

Over JDM
Er worden wekelijks 60 lessen verzorgd door 19 docenten. Iedereen is welkom. Zo dansen er kinderen van 2 jaar en is de oudste deelnemer 79 jaar. Naast alle dansstijlen zoals Streetdance, Tapdance en peuterdans kan je ook fitnessen. De fitnesszaal telt ruim 100 vierkante meter. Je kan zelfstandig trainen of met begeleiding. 

Marleen in een van de danszalen met de prijs Foto: Raymond Sybesma