Jongens(16) opgepakt na eerdere straatroof en steekpartij

Twee jongens van 16 jaar oud zijn dinsdagochtend vroeg door de politie aangehouden. Op de Schothorstlaan en op de Snoekenveen viel de politie een woning binnen, waarna de jongens opgepakt werden. De jongens kwamen in beeld na een straatroof op de Hadewychplaats. Daarna werden ze ook gelinkt aan een eerdere steekpartij op de Zuidakker.

Team Parate Eenheid van de politie forceerde de deur rond 6.00 uur op de Schothorstlaan in de Maaswijk en op de Snoekenveen in Spijkenisse. De verdachten zijn door de politie van hun bed gelicht en aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar wat er gebeurd is.

Op 18 november raakte een 16-jarige jongen gewond aan zijn arm nadat hij al fietsend over de Zuidakker gestoken werd. De jongen was onderweg van de gymzaal naar school. Hij werd door een docent opgevangen. In december zou een straatroof hebben plaatsgevonden, waarbij de jongens in beeld zijn gekomen bij de politie. “Zij zitten nu vast en worden verhoord,” laat de politie weten.

Beeld: JBMedia