Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (9) Elly Ouwerkerk maakt zowel poppen als 3D schilderijen

In aflevering 9 van de serie ‘Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022’ ontmoet initiatiefneemster Viktoria Pompa de kunstenares Elly Ouwerkerk. Elly is in 1943 geboren in Amsterdam en ging na haar huwelijk een tijdje in Leiden wonen. Door het werk van haar echtgenoot is zij uiteindelijk naar Hoogvliet gekomen. Sinds 1974 woont en creëert zij in Hoogvliet.

Haar liefde voor kunst heeft Elly al in haar jonge jaren ontwikkeld, maar toen er kinderen kwamen, was er geen tijd meer voor schilderen en tekenen. Pas toen het eerste kind de deur uitging, pakte Elly haar talent weer op en ging zij les volgen in een atelier in Hellevoetsluis. Na 14 jaar in dit atelier te hebben gewerkt, besloot zij om van een kamer die vrijkwam haar eigen atelier te maken. Sindsdien heeft ze vele werken gemaakt met verschillende thema’s en stijlen. In het huis van Elly en wordt je overal omringd door kunst, het is dus logisch dat zij haar werk vanuit huis wil exposeren.

De schilderijen van deze tentoonstelling geven een indruk van technieken die Elly gebruikt. Omdat zij met name boetseren een fascinerende techniek vindt, gebruikt zij deze techniek ook bij haar schilderijen. Juist deze combinatie van technieken en stijlen inspireren haar het meest. Daaruit zijn bijzondere en unieke werken ontstaan. Haar ontwerpen zijn divers, van mens, dier en natuur tot beelden en poppen, je wordt iedere keer verrast door de buitengewone combinatie van kleuren en materialen. Zij werkt met acryl, olieverf, zand en Darwi klei en voegt er diverse materialen aan toe die zij hier en daar vindt. Het maken van 3D schilderijen is haar specialiteit.

Ook beelden, gemaakt met Prefix, hebben een eigen plek gekregen in haar woning.

Vroeger exposeerde Elly in Ahoy en in 2022 hoopt zij dat er veel belangstelling voor de kunstroute zal zijn in Hoogvliet, want kunst verbindt en maakt mensen blij. U bent welkom bij Ellie op 26 november, tussen 11.00 en 16.00 op het adres: Grutto 42.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bewonersinitiatief van de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Bij vragen of aanmelding kunt u bellen of mailen: 06-336650939 of [email protected]

beeld: Roel van Deursen