COLUMN: Vraag de burgemeester maar om geld!

Joop van der Hor, geboren in 1954 in Rotterdam, is een betrokken inwoner van Spijkenisse. Hij is naast columnist, ook trouwambtenaar, presentator, schrijver, ambassadeur van Villa Joep en pakt nog meer op wat op zijn pad komt. Hij werkte als persvoorlichter van de politie, is getrouwd en woont nu met zijn vrouw Gina in een appartement in Spijkenisse. In 2018 ontving hij de Nissewaardpenning uit handen van burgemeester Salet voor zijn inzet. Hij kijkt veel om zich heen en schrijft over allerlei zaken in zijn columns.

Beetje vreemde titel wel boven deze column voor Spieke. En de inhoud is ook wel even anders als dat u doorgaans van mij gewend bent. Het is namelijk een oproep. Een oproep om geld op te komen halen!

Gratis geld? Dat bestaat niet. Nou ‘ech wel’. Maar je moet er wel iets voor doen. Namelijk met een mooi plan of initiatief komen, iets wat er toe doet. Waar we met elkaar iets aan kunnen hebben of waar de vereniging waar je zoontje voetbalt of je dochter zwemt iets aan heeft. Nee, niet afhaken, gewoon nog even doorlezen want het is echt de moeite waard. Laat ik het zo zeggen; wie aan de balie van het stadhuis burgemeester Foort van Oosten te spreken vraagt en je antwoordt op de vraag ‘waarom wenst u de burgemeester te spreken’ door te zeggen; ‘ik wil een paar duizend euro van hem’, Dan kijken ze je bij de balie aan alsof het een overval is of een bedreiging en drukken ze de alarmknop onder de balie in. Binnen 3 minuten lig je dan geboeid op je buik en wordt je door de flikken van Spijkenisse afgevoerd richting het politiebureau. Maar als je dezelfde vraag schriftelijk stelt aan burgemeester Foort van Oosten in zijn rol van voorzitter van het DeltaPort DonatieFonds, en je vult het aanvraagformulier via de website van dit fonds in, dan maak je een beste kans op een mooie donatie voor het initiatief wat je hebt, mits het aan de criteria voldoet uiteraard.

BETER EEN GOEDE BUUR DAN EEN VERRE VRIEND

Het DeltaPort DonatieFonds is het ‘burenfonds’ van een groot aantal daarin participerende bedrijven in de Rotterdamse haven. Het fonds steunt en financiert personen, projecten en initiatieven van organisaties in Rotterdam en omgeving en telt verschillende lokale commissies zoals die van de gemeente Nissewaard, ja zelfs het hele eiland Voorne-Putten en Rozenburg. De donatie komt ten goede aan projecten actief op de gebieden: welzijn, cultuur, sport, recreatie, innovatie, duurzaamheid en buitenschoolse educatie en sport. Ik kan er van alles over schrijven en vertellen, maar als je wilt weten hoe je aan ‘gratis geld’ kunt komen mag je er zelf ook een beetje moeite voor doen en neem je een kijkje op de website van het fonds www.deltaportdonatiefonds.nl. En o ja, ik ben ook lid van de lokale commissie. Maar laat dit je niet weerhouden om een aanvraag te doen. Er zitten namelijk nog zes andere, echt heel leuke en vriendelijke leden in de commissie waarvan burgemeester Foort van Oosten de voorzitter is en Wiebe Pannekoek de secretaris. Met de laatste is het niet makkelijk eieren eten, maar wel poffertjes bakken. Dus pak je kans, er is nog een mooi bedrag in kas en dat moet op. Maar wel verantwoord uiteraard!!!

Beeld: Joop van der Hor