Auto werd na aanrijding Aveling op berger weggereden naar Amsterdam

De auto die betrokken was bij het ongeval op de Aveling zaterdagochtend, is getraceerd en gevonden op een autoberger in Amsterdam. De politie wist de wagen al rijdend te traceren. Een 24-jarige man uit Spijkenisse is aangehouden.

In de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober, om 06.00 uur, raakt een 37-jarige scooterbestuurster uit Hoogvliet ernstig gewond bij een aanrijding op een kruising aan de Aveling. De bestuurder van de auto stopt niet, maar rijdt door. Dankzij het onderzoek dat direct wordt ingesteld kunnen Amsterdamse agenten de man om 10.00 uur aanhouden aan de Oude Haagseweg in Amsterdam.

Gelijk na de aanrijding bellen getuigen de hulpdiensten. De vrouw is aanspreekbaar maar heeft meerdere verwondingen. Zij wordt naar het ziekenhuis gebracht. Intussen wordt het onderzoek gestart en de auto getraceerd die vermoedelijk de veroorzaker is van het ongeval. Die blijkt al op een aanhanger onderweg te zijn naar een andere locatie.

Ter hoogte van Amsterdam is er contact met de bestuurder van de zogenoemde ‘autoambulance’ die de betrokken auto vervoert. Hij wordt geinstrueerd om naar een plek te rijden waar hij wordt opgewacht door ingeseinde Amsterdamse agenten. Zijn bijrijder blijkt de bestuurder te zijn van de auto die wordt gekoppeld aan de aanrijding. Deze bijrijder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken en het verlaten van een plaats ongeval. Er wordt onderzocht of hij mogelijk ten tijde van het ongeval onder invloed was van verdovende middelen.

Verkeersspecialisten onderzoeken de aanrijding en de omstandigheden waaronder die plaats vond. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Beeld: JBMedia, Bericht:Politie