Ziggo kampt met urenlange storing in regio Rijnmond

Enkele duizenden klanten van Ziggo kampen al sinds halverwege de middag met een storing waardoor zij geen internet meer hebben. De modem kan geen verbinding meer maken met de servers van Ziggo en komt daardoor niet meer online. Ziggo hoopt de storing snel op te lossen.

“Aanvankelijk leek de storing zich in de regio Sliedrecht voor te doen, maar we krijgen nu ook elders uit de regio Rijnmond meldingen,” zegt een woordvoerder. Bij de redactie zijn uit al meer plaatsen uit de regio zoals Zuidland, Rozenburg en Hellevoetsluis meldingen bekend. Volgens de storingspagina van Ziggo zou de storing rond 05.00 uur maandagmorgen pas opgelost worden. Een woordvoerder zegt te hopen dat het nog zondagavond lukt, maar sluit nachtwerk niet uit voordat monteurs de storing opgelost hebben, omdat de storing complex is.

De storing doet zich voor als een bepaald type modem van Ziggo opnieuw gegevens probeert op te halen, bijvoorbeeld na een herstart van de modem. Het proces gebeurt ook automatisch, waardoor het ook gebeurd dat de internetlijn alsnog onbereikbaar wordt.

Beeld: Robert Van ‘t Hoenderdaal / Dreamstime