Zwanengroep Zuid-Holland nu officieel stichting

De Zwanengroep Zuid-Holland, welke zich inzet voor zwanen in nood, is nu officieel een stichting. Edwin Vosselman, de oprichter van de stichting welke inmiddels bestaat uit meerdere vrijwilligers, is zeer heugelijk over het nieuws. Met de stichting, die officieel de naam Stichting Dierenambulance Zwanengroep Zuid-Holland draagt, groeit zo verder en kan daarmee nog meer voor de dieren opkomen.

“Vanochtend hebben Catja en ik getekend bij de notaris,” meldt de stichting enthousiast op hun facebook-pagina. “We zijn beiden ontzettend trots dat we dit nieuws nu eindelijk met jullie kunnen delen. Terwijl ik regelmatig onderweg was voor zwanen in nood, was Catja heel druk aan het werk met de voorbereidingen voor de stichting. We vormen te samen met onze vrijwilligers een hecht team en gaan als stichting de hulpvragen voor zwanen in nood voortzetten.”

Volgens Vosselman is de registratie voor hemzelf niet het belangrijkste. “Maar we krijgen wel steeds vaker met grote instanties contact, die ook verwachten dat we geregistreerd zijn, en verder kunnen we ontheffingen aanvragen.” Ook geeft hij aan in de toekomst hierdoor verder uit te kunnen breiden met materiaal en meer vrijwilligers.

“Graag willen we ook onze enthousiaste vrijwilligers benoemen. Ze dragen onze stichting een warm hart toe en gaan regelmatig mee op pad voor hulp en ondersteuning. Dank je wel, Irfaan, Tamara en Sylvana!” De stichting is een reddinggroep voor zwanen in Zuid-Holland en omstreken. “Wij ondersteunen onder andere dierenambulances, waar het nodig is, op land en water.”

Laatst werd een zwaan met visdraad gevangen bij Sterrenhof – Beeld: Zwanengroep Zuid-Holland

Beeld boven: Wil van Balen