Voorlopige einduitslag: ONS grootste, maar huidige coalitie kan niet door

De huidige coalitie van ONS, PvdA en VVD kan waarschijnlijk geen doorgang meer vinden. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Morgen worden de stemmen opnieuw geteld op de persoon. Maandag wordt de definitieve uitslag vastgesteld.

De ONS Nissewaard gaat met deze uitslag drie zetels terug. Ook de PvdA en de VVD gaan terug in zetels. Daarmee lijkt de huidige coalitie niet meer voort te kunnen bestaan. De nieuwe partijen VOOR Nissewaard, GroenLinks en Jong Nissewaard komen de raad in, VOOR zelfs met drie zetels. Die lijken daarmee de zetels van de ONS af te snoepen. Voorgezette partij Belang van Nissewaard gaat door met twee zetels.

LieverLinks lijkt het niet te redden en haalde niet genoeg stemmen om een zetel te behalen. In de komende dagen moet blijken of er nog zetels verschuiven. Maandag is de definitieve uitslag.