Verdachten smokkel 500 kilo cocaïne blijven langer vastzitten

Twee mannen zijn afgelopen dinsdag 3 januari aangehouden in de buurt van de haven van Rotterdam. Ze hadden op dat moment net een container met 500 kilo cocaïne op één van de terminals met een vrachtwagen opgehaald.

Het gaat om een Roosendaler van 44 die de vrachtwagen bestuurde en een 25-jarige Rotterdammer die in een auto volgde. Ze worden naast het smokkelen van verdovende middelen ook verdacht van pincodefraude. Op die manier kunnen criminelen containers meenemen die niet voor hen bestemd zijn. De cocaïne, met een geschatte straatwaarde van bijna 38 miljoen euro, was verstopt tussen een lading ananassen uit Costa Rica.

De mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bevolen dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bericht: Openbaar Ministerie, Beeld: Pixabay