Getuigenoproep politie na dood kat die in kist in sloot werd gevonden in Pernis

In Pernis is dinsdag in een sloot door personeel van de gemeente Rotterdam een kist gevonden met daarin een overleden kat. De politie spreekt in een facebook-bericht van “een laffe daad”. De kist was verzwaard met stenen. De vinders van de kist waren aangeslagen.

De politie stuitte op de medewerkers tijdens een surveillance. Op de parkeerplaats tegenover de JAP zagen zij medewerkers van de gemeente Rotterdam staan. “Het was te zien dat zij aangeslagen waren,” zegt de politie. “Toen onze collega’s in gesprek gingen met de gemeentemedewerkers, zagen zij een kistje staan. Dit kistje zag eruit als een soort val en was duidelijk met slechts één doel in elkaar gezet.”

Beeld: Politie Hoogvliet & Pernis

“In het kistje zaten een paar stenen die dit kistje in de sloot naar de bodem hadden laten zinken. Ook zat in dit kistje een dode kat. Duidelijk was te zien dat de kat had geprobeerd uit het kistje te komen. Het kistje was door de medewerkers van de gemeente uit de sloot gehaald. Het was duidelijk te zien dat de kat al enige dagen in het water had gelegen.”

“Wie helpt deze laffe misdaad op te lossen?” roept de politie op. “Mensen die dit soort dingen doen, moeten worden aangepakt. (…) Uiteraard willen wij weten wie dit soort dingen doet. Als u de kat herkent, of uw kat mist, of iets heeft gezien, laat ons dat dan weten,” zegt de politie. “Als het uw kat is, dan is het verzoek om dit middels een foto te verifiëren bij de dierenambulance.” De politie is te bereiken op 0900-8844, de dierenambulance op 088-8113000.