Bizarre politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt met aanhouding in Spijkenisse

De politie van de Landelijke Eenheid heeft dinsdagmorgen een aanhouding verricht op de Torellistraat in Spijkenisse. Daar eindigde een achtervolging van een auto die weigerde mee te werken aan een controle. Op de Akkersweg crashte een politiewagen, nog twee raakten beschadigd.

De politie achtervolgde de auto vanaf de A4 ter hoogte van Den Haag. De politie dacht daar te zien dat de bestuurder een lachgasballon achter het stuur gebruikte en wilde de bestuurder laten stoppen. De bestuurder werkte daar niet aan mee, zegt een woordvoerder van de politie. Er starte een achtervolging met allerlei capriolen. De politie verloor de bestuurder daardoor even uit het oog.

In Spijkenisse werd de auto gezien en de achtervolging ging door. De bizarre achtervolging ging door de Akkers en eindigde op een slootkant bij de Torrellistraat. Daar werd de bestuurder door de politie ingerekend. Een woordvoerder kon nog niet vertellen of er gewonden vielen. Wel zijn drie politiewagens beschadigd geraakt, waarvan twee ernstig.

De bestuurder wordt poging doodslag voor het opzettelijk inrijden op agenten, rijden onder invloed en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs ten laste gelegd.

Beeld: Ingezonden