High Five wint de competitie GemeenteDelers

De werkmethodiek High Five binnen de gemeente Nissewaard wint de GemeenteDelers competitie in de categorie ‘externe dienstverlening/snelle stappen’. Dit heugelijke nieuws werd bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres op woensdag 16 juni.

Een High Five geef je niet alleen, dat doe je samen

High Five is een netwerk waarin allerlei mooie initiatieven, programma’s en bewegingen worden georganiseerd. Door scholen, bedrijven, organisaties en inwoners. High Five draagt bij aan de gezondheid en het geluk van inwoners. Er wordt ingezet op preventie, saamhorigheid en actieve gemeenschapsontwikkeling. De jury geeft aan dat High Five een succesvol voorbeeld is van een geslaagd actieprogramma op vijf thema’s; duurzaamheid, ontwikkeling, beweging, sociaal en maatschappelijk. Een mooi middel om mensen bij elkaar te brengen en op een positieve manier samen te laten leven, aldus het eindoordeel van de jury.

De uitreiking vond online plaats – Beeld: Gemeente Nissewaard

Trots
Wethouder Sport, Martijn Hamerslag is verguld met deze waardering: “We zijn trots op al die vrijwilligers, verenigingen maar ook ondernemers die inmiddels trots het high-five logo op hun muur hebben hangen. Dankzij hen hebben we deze waardering gekregen. De High Five is dan ook vooral een compliment naar al die geweldige mensen die zich veelal belangeloos inzetten om deze gemeente een beetje mooier en gezonder te maken en de jeugd de toekomst geeft.”

GemeenteDelers competitie
Welke gemeentelijke initiatieven zijn het delen waard? Dat is de vraag achter de competitie GemeenteDelers. Waarom zouden gemeenten allemaal zelf het wiel uitvinden, als ze van elkaar kunnen leren? In oktober 2020 deed VNG een oproep voor het insturen van gemeentelijke initiatieven die in de praktijk bewezen, waardevol, relevant en herbruikbaar voor andere gemeenten zijn. De in totaal 64 ingezonden initiatieven zijn de afgelopen maanden door ‘assessoren’ bekeken. Assessoren van VNG, gemeenten, partners, stichtingen, bedrijfsleven en inwoners. Een jury, onder leiding van directeur Nathan Ducastel van VNG Realisatie, bepaalde welke initiatieven tot de meest succesvolle hoorden.

Meer informatie?
Op de speciaal ingerichte website www.highfivenederland.nl leest u meer over High Five en hoe u kunt deelnemen.

Bericht: Gemeente Nissewaard | Beeld: Spieke Media – Wethouder Hamerslag reikt een High Five uit aan Aad de Hoog


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]