Marechaussee pakt twee mannen op voor mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag twee aanhoudingen verricht voor mensensmokkel in de Europoort. Zondag controleerden marechaussees een Duitse vrachtwagen met trailer op het terrein van Europoort. In de trailer werden zeven personen ontdekt. Na onderzoek bleek dat zes personen de Vietnamese nationaliteit hadden en één persoon de Irakese nationaliteit.

Tijdens het daaropvolgende onderzoek rees het vermoeden bij de marechaussees dat er sprake was van mensensmokkel. Hierop zijn de 44-jarige Poolse bestuurder en de 40-jarige Irakees, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachten van mensensmokkel. Ten behoeve van het verdere onderzoek zijn de vrachtwagen en de trailer in beslag genomen. Eerder op de dag werd ook een 25-jarige Libische man aangetroffen in Hoek van Holland. Deze man wilde inklimmen in een trailer om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

De Libiër en de Vietnamezen gaan het vreemdelingentraject in. De recherche van brigade Zuid-Holland doet verder onderzoek naar de vermeende mensensmokkel.

Bericht/Beeld: Koninklijke Marrechaussee