Bouwkeet Raadhuislaan heikel voor automobilisten

De bouwkeet in de middenberm op de Raadhuislaan is voor veel mensen een doorn in het oog. Na een ongeluk op het naastgelegen zebrapad waarbij een moeder met haar kindje aangereden werden, reageerden veel mensen dat de keet het zicht blokkeert op de mensen die daar over willen steken. Op de weg waar automobilisten 50 mogen rijden, ontstaat daardoor volgens velen “een gevaarlijke situatie”. De keet staat er vanwege werkzaamheden aan het plein voor het gemeentehuis.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de situatie eerder al beoordeeld is. “We hebben van tevoren de situatie in verband met de werkzaamheden goed bekeken en maatregelen genomen voor de veiligheid. Er is natuurlijk al een zebra, die aangeeft dat je daar heel langzaam moet rijden en voetgangers voorrang geeft. We hebben ook verkeersborden geplaatst die waarschuwen voor de werkzaamheden.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het ongeluk wat woensdag gebeurde nog onderzocht wordt. De politie doet daarin ook onderzoek of het ongeluk met het zicht op het zebrapad te maken heeft. Het Verkeersongevallenanalyse-team van de politie, ook wel VOA genoemd, kon donderdag nog geen uitsluitsel geven. Zij hebben direct na het ongeluk de situatie ter plaatse bekeken en op locatie onderzoek gedaan. “De politie maakt nog een rapport op, dat we zullen bestuderen,” zegt de woordvoerder van de gemeente. “In de eerste plaats vinden we het heel vervelend voor de mensen die bij het ongeluk betrokken waren.”

Aan het plein voor het stadhuis wordt gewerkt – Beeld: Spieke Media

De keet staat er vanwege werkzaamheden aan het pleintje voor het stadhuis. Dat wordt momenteel opengebroken om een lekkage in de ondergelegen garage te verhelpen. Daar wordt met veel materiaal gewerkt om de lekkage te verhelpen en het plein te herstellen.

Beeld: Spieke Media