Burgemeester sluit woning H de Lintweg, maar niet die van explosie

Op de H. de Lintweg in Spijkenisse is woensdag een woning gesloten op last van de burgemeester van de gemeente Nissewaard, maar het betreft niet de woning waar de explosie dinsdag plaatsvond. De woning, twee deuren verder, moet voor nog onbepaalde tijd dicht “ter bescherming van de openbare orde”.

De woning is verzegeld en niemand mag de woning in of uit lopen. Net na de explosie dinsdagavond werd al duidelijk dat de politie ook bij die woning langs was geweest, eerder die dag, vermoedelijk vanwege een bedreiging. De woning wordt ook bewaakt, woensdagavond stond een beveiliger voor de woning en er is constant politie in de straat, zeggen omwonenden. Een woordvoerder van de gemeente bevestigd dat de gemeente deze ingezet heeft. Bij de woning is de brievenbus dichtgeplakt met tape, zodat er niks naar binnen gegooid kan worden. Bij de explosie dinsdagavond werd vermoedelijk de explosief in de brievenbus gestopt.

Het gebeurt vaker dat de burgemeester een woning sluit om de rust in de buurt te herstellen. Meestal betreft het dan de woning waar werkelijk iets gebeurt is, bijvoorbeeld een drugs-vondst. De woordvoerder bevestigd dat deze woning gesloten is in het onderzoek naar de explosie van twee deuren verder.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]