Stemmen worden per kandidaat geteld

De tellers zijn donderdag rond 12 uur begonnen met het tellen van de stemmen op kandidaat-niveau. Gisteravond werd begonnen met het op lijst tellen, zodat bekend werd welke politieke partij de voorlopige winnaar is van de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Het opkomstpercentage staat op 71,44% en wordt uiteindelijk nog een half procentpunt hoger verwacht.

Het tellen van alle stemmen gebeurt in sporthal Olympia aan het Atletiekpad in Spijkenisse. In de hal zijn grote tafels opgesteld voor tellers, waar steeds per stembureau een telling gemaakt wordt. Op die manier zal later bekend worden welke kandidaten hoeveel stemmen hebben gehad. Alle corona-maatregelen worden opgevolgd.

Beeld: Spieke Media

VVD grote winnaar in Nissewaard
De gemeente heeft rond 12 uur ook de voorlopige uitslag bekend gemaakt van alle stembureaus. Er werd nog gewacht op de standen van 16 stembureaus. De eerdere stand wijkt niet veel af, het gaat slechts om tienden van procenten per partij. VVD heeft de meeste stemmen gekregen in de gemeente Nissewaard.

Beeld: Spieke Media