Ploggers vinden schoen met voet erin

Ploggers, mensen die vrijwillig groenstroken opruimen, hebben maandagmiddag in het riet langs de Oude Maas een schoen aangetroffen met een voet erin. Een woordvoerder van de politie heeft dat bekend gemaakt. Forensische opsporing is dinsdag opnieuw bezig op de plek met “lijkhonden”, op zoek naar meer sporen.

De ploggers deden maandag de vondst van de voet nadat ze al andere delen van de waterkant schoon hadden gemaakt. Enkele vuilniszakken met vuil hadden ze reeds verzameld, toen ze de lugubere vondst deden. De forensische opsporing heeft de aangetroffen voet, waar een bergschoen omheen zat, veiliggesteld voor onderzoek en heeft daarna gezocht in het riet en langs de waterkant naar meer sporen. Dat laatste deden ze maandag al met duikers van de politie, die de waterkant langs gingen.

Duikers zoeken langs de waterkant – Beeld: Spieke Media

Dinsdag is forensische opsporing met een speciaal hondenteam uit het noorden van het land gekomen om te zoeken naar meer sporen. Dat doen ze met verschillende honden die speciaal opgeleid zijn om de specifieke geur van overleden lichamen te kunnen opsporen.

Er wordt met een hond gezocht in het riet – Beeld: Spieke Media

“Intussen wordt er gekeken of er vermissingen zijn geweest die gelinkt zouden kunnen worden aan de schoen en is een dna-monster genomen dat naar het NFI gaat om te kijken of daar een match uit volgt,” zegt een woordvoerster van de politie. “Dat laatste zal wel enige tijd in beslag nemen.”

Beeld: Spieke Media