Man neergeschoten tussen dansende mensen in feestcafé

In Bar Spot op de Voorstraat in Spijkenisse is vrijdag- op zaterdagnacht rond 4.00 uur een man neergeschoten tussen dansende mensen. Volgens bezoekers die het binnen zagen gebeuren, kwam de schutter binnen en loste direct een schot op een 40-jarige man uit Spijkenisse. Die raakte zwaargewond.

Het slachtoffer is behandeld door de ambulancedienst. Die kreeg daarbij hulp van het traumateam die per helikopter naar Spijkenisse vloog. De politie kwam met veel agenten ter plaatse. Er heerste direct een grimmige sfeer. 

Veel mensen die binnen waren zagen het gebeuren of hoorden het schot. Volgens iemand die binnen was werd de schutter zelfs nog belaagd nadat hij schoot. Hij is er vervolgens vandoor gegaan. De politie heeft op meerdere punten in het centrum staan posten en personen gecontroleerd. De politie meldt zaterdagochtend twee verdachten aangehouden te hebben. Het gaat om een man van 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een man van 31 uit Spijkenisse.

Na het incident werd de Voorstraat vrij gemaakt van mensen. Dat deed de politie en zette daarvoor een politiehond en wapenstok in. Het onderzoek is daarna door de politie opgestart. Op het moment van de schietpartij was alleen nog het feestcafé open waar de schietpartij plaatsvond.

(Update 11.25) Burgemeester Foort van Oosten heeft zich uitgesproken over het incident. “Ik ben ontzettend geschrokken en kwaad dat deze schietpartij heeft plaatsgevonden en het spreekt vanzelf dat ook omstanders zeer ontdaan zijn door wat heeft plaatsgevonden.Mijn gedachten zijn bij het slachtoffer en alle aanwezigen die dit hebben meegemaakt. Ons uitgaansgebied hoort veilig en fijn te zijn. Op dit ogenblik wordt de toedracht door politie en openbaar ministerie onderzocht. De uitkomsten van dat onderzoek moeten worden afgewacht. Het betreffende café is door mij tot nader orde gesloten. Heel veel mensen zullen erg geschrokken zijn van dit heftige incident. Reacties zijn begrijpelijkerwijze ook soms zeer emotioneel. Waar mogelijk en wenselijk zal de gemeente contact met betrokkenen houden”

De politie is nog op zoek naar mensen die het hebben zien gebeuren of de schutter hebben zien vluchten. Vermoedelijk is die in de richting van de Oostkade vertrokken. Iedereen die iets weet wordt verzocht zich te melden bij de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]