Mogelijk sprake van gevaar voor personen na drugsvangst in december

De Douane heeft op zondag 27 december 2020 tijdens een controle 130 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. Vanwege het onderzoeksbelang is deze vondst niet eerder openbaar gemaakt. Omdat er op dit moment mogelijk sprake is van gevaar voor personen maakt het Openbaar Ministerie de vangst bekend. 

De verdovende middelen zaten destijds verstopt in het dak van een container. Het HARC-team heeft de zaak in onderzoek. De drugs zijn direct na het aantreffen in december vernietigd.

HARC-team
Het Hit And Run Cargo (HARC) team is een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Het HARC-team houdt zich bezig met de opsporing en vervolging van grote ondermijningsonderzoeken in en rondom de Rotterdamse haven. Het team werd 23 jaar geleden speciaal opgericht om door middel van het gezamenlijk verzamelen van informatie de drugssmokkel in Rotterdam tegen te gaan.

Bericht/Beeld: Openbaar Ministerie