Woning Vlinderveen gesloten en tweede mobiele camera geplaatst

Afgelopen nacht is opnieuw een niet-ontplofte handgranaat gevonden bij een woning aan de Vlinderveen in Spijkenisse. De woning was eerder door de gemeente gesloten, waardoor er op dat moment niemand aanwezig was. Inmiddels zijn er extra maatregelen genomen.

Extra Beveiligingsmaatregelen

Naar aanleiding van de recente incidenten zijn er extra zichtbare beveiligingsmaatregelen genomen. De ramen van de woning zijn nu voorzien van houten platen, en zowel aan de voor- als achterzijde van de woning staat een mobiele camera.

De handgranaten zorgen voor grote onrust in de buurt. “Het zal je maar gebeuren dat zo’n handgranaat afgaat als je de hond aan het uitlaten bent,” zegt een bewoner bezorgd. Bij de woning grenst een park waar veel hondenbezitters hun viervoeters uitlaten. Voor de woning verzamelen zich meerdere bewoners die vol ongeloof naar de dichtgetimmerde woning kijken. “Ik ben niet overtuigd dat het hiermee klaar is,” merkt een andere bewoner op.

Houten platen voor de ramen bij een woning waar eerder twee keer een handgranaat is aangetroffen
Oproep van de Politie

De politie roept iedereen die informatie of beelden heeft en nog niet met de politie heeft gesproken op om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844. Voor anonieme meldingen kan men bellen naar 0800-7000, het nummer van Meld Misdaad Anoniem. Deze dienst is onafhankelijk van de politie, zodat melders volledig anoniem blijven.

Veel bewoners zijn angstig en willen niet met hun naam genoemd worden of dat duidelijk wordt hoe dicht ze bij de betreffende woning wonen.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]