Stevige wind zorgde voor een uitdagende derde editie van Hellevoet Heroes 

Afgelopen zaterdag 6 juli vond in Hellevoetsluis opnieuw een Hellevoet Heroes Triathlon plaats. Meer dan 570 deelnemers namen onder pittige condities deel aan deze triathlon (zwemmen, fietsen, rennen). Ook dit jaar werden er weer verschillende onderdelen georganiseerd, o.a. estafette, team competitie, sprint, standaard afstand. De dag werd in de stromende regen afgetrapt met de mini triathlon voor kinderen. 

Hoewel de zon ging schijnen, bleef de stevige wind aanhouden. Met name de zwem- en fiets condities werden door de sterke wind als ‘zwaar’ bestempeld. Sporters kwamen vermoeid maar extra voldaan over de finish. Zij konden zich met recht een Hellevoet Hero noemen. Zowel bij de dames- als de heren ging de winst naar lokaal talent op de Sprint afstand.  Ruben van Dijk uit Spijkenisse won in een tijd van 1u 07m bij de heren en de Hellevoetse Natasja Peters pakte de winst bij de dames in een tijd van 1 uur en 14 minuten. 

Bij de Standaard Afstand werd Hellevoeter Jim Doornbosch met 1 seconden verslagen en ging de winst naar Thomas van Ranst uit Gent in een tijd van 2u en 12 minuten. Ook bij de dames kwam de winnaar uit Gent. Anabel Noyelle was in een tijd van 2u en 36 minuten de snelste.

Het evenement brengt veel mensen op de been en daar is de organisatie enorm blij mee. Niet alleen deelnemers en bezoekers, ook meer dan 80 vrijwilligers dragen bij aan het succes van het evenement. Organisator Ramon van der Knaap: “Iedereen helpt mee, buren, familie, vrienden. Dit krijgen we ook terug van de deelnemers, zij prijzen de familiaire sfeer van het event en het enthousiasme van de vrijwilligers. Dat vinden we natuurlijk een heel mooi compliment!”. 

In 3 jaar tijd is Hellevoet Heroes een evenement geworden waar de gemeente Voorne aan Zee trots op kan zijn. Niet alleen lokale sporters maar ook triathleten van ver buiten de regio weten Hellevoet Heroes inmiddels te vinden.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]