Koninklijke onderscheiding voor de heer Evert van Beilen

Zondagochtend werd de heer Evert van Beilen verrast in het witte kerkje van Simonshaven waar hij uit handen van burgemeester Foort van Oosten een Koninklijke onderscheiding ontving. Gezien zijn bijzondere verdiensten gedurende een groot aantal jaren en de uitstraling daarvan binnen de gemeente Nissewaard, is hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer van Beilen is vanaf 1974 organist tijdens de kerkdienst van de Protestantse kerk in Spijkenisse en omstreken. Hij bereidt de liturgie alleen of samen met de dominee voor en maakt de voorbereidingen voor de dienst. Daarnaast is hij muzikaal inzetbaar tijdens de dienst. Dit is hij ook in het geval van een trouwceremonie of een uitvaart in de kerk.

Van 1983 tot 1997 heeft de heer van Beilen elf hulptransporten georganiseerd naar een blindenhuis in Laski, Polen. Hij organiseerde dit mede vanuit de scholengemeenschap Delfland, waar hij werkzaam was. Hij verzamelde voedsel, hulpgoederen, medicijnen, kleding en geld. Dit deed hij door onder andere door het organiseren van acties, sponsorlopen en rommelmarkten. De opbrengst ging naar het blindenhuis in Laski. De transporten werden door hem zelf daar afgeleverd. Ondanks dat in 1997 de organisatie van de hulptransporten is gestopt, is hij daar zelf nog mee doorgegaan. Tot op de dag van vandaag besteden de heer van Beilen en zijn echtgenote jaarlijks een deel van hun vakantie aan het blindentehuis in Polen om het contact te onderhouden en om hand-en-spandiensten te verzorgen.

Sinds 1985 zet de heer van Beilen zich in voor het boekenfonds van Stichting 

Christelijk Onderwijs Delft. Hij houdt zich bezig met het samenstellen van lesboekpakketten en het innemen ervan. Daarnaast doet de heer van Beilen ook de bestelling van de boeken en lesmethodes en onderhoudt hij het contact met de leerkracht collega’s over de lesmethodes. 

Van 1987 tot 2019 organiseerde de heer van Beilen postzegelruilbeurzen in Spijkenisse. Hij regelde daarvoor de zaal en verzorgde de catering. Daarnaast zorgde u hij dat er reclame en bekendheid gegeven werd aan het feit dat er een postzegelruilbeurs plaatsvond.

Van 1989 tot 1997 was de heer van Beilen namens de Protestantse kerk Spijkenisse voorzitter van de commissie van beheer. In 1997 verruilde hij deze functie voor het scribaat. Hij werd daarmee de spin in het web van het reilen en zeilen van de kerkelijke gemeente. Hij deed dit tot 2003. Vervolgens werd hij voorzitter van de wijkkerkenraad van de Dorsvloergemeente. Daarnaast was hij tot 2010 ook heel actief wanneer de gemeenteleden van de kerk hulp nodig hadden zoals bij een verhuizing of een klus in huis.

Van 1995 tot 2020 verzorgde de heer van Beilen vanuit de Protestantse kerk in Spijkenisse het organistenrooster. Hij maakte een jaarrooster voor alle kerken in Spijkenisse om die op elke zondag te voorzien van organisten. Daarnaast had hij contact met alle organisten voor wat betreft hun wensen en beschikbaarheid en het regelen van de vergoeding.

Van 2005 tot 2010 is de heer van Beilen secretaris van de kringloopwinkel Het Goede Doel in Spijkenisse geweest. Naast deze functie van secretaris heeft hij gedurende deze vijf jaar ook één keer per maand spullen opgehaald bij mensen met de vrachtwagen van de kringloopwinkel.

Foto: Foto-Ok.nl
Bericht: Gemeente Nissewaard


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]