Kennismaken met Sportvisserij langs de Westkade in Spijkenisse

Afgelopen zondag organiseerde Hengelsportvereniging Ons Genoegen Spijkenisse een evenement aan de Westkade in Spijkenisse, waar geïnteresseerden meer te weten konden komen over sportvisserij. Kinderen kregen de kans om zelf te vissen en zo kennis te maken met de vissport.

Dave Arkesteijn, commissielid bij HSV Ons Genoegen Spijkenisse, lichtte toe dat de dag bedoeld was om nieuwe leden te werven en een visclinic te verzorgen. “Een goede voorbereiding als visser is belangrijk,” benadrukte hij. “Er moet goed omgegaan worden met de dieren.” Daarom waren er speciale onthaakmatten en sprays beschikbaar om haakwonden sneller te laten genezen.

Ondanks een harde en lange regenbui, die tijdelijk voor minder publiek zorgde, lieten de aanwezige vissers zich niet ontmoedigen. Met paraplu’s en capuchons visten zij rustig door. In het water aan de Westkade zijn verschillende soorten vissen te vangen, zoals karpers, zilt, voorns en brasem. “Van alleen kijken leer je niets, de jeugd moet ook echt iets vangen,” aldus Dave. “Dit water is daarom geschikt om goed kennis te maken met de sport.”

Voor wie wil vissen, is een schriftelijke toestemming vereist. Via “Ons Genoegen” kan een vispas gekocht worden, waarmee in veel wateren gevist mag worden. Meer informatie is te vinden op onsgenoegen.mijnhengelsportvereniging.nl.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]