Grote brand Einsteinweg Spijkenisse [video]

Maandagavond rond 22:30 uur ontstond er brand bij het pand aan de Einsteinweg in Spijkenisse. In eerste instantie leek het om een brand op het terrein te gaan, maar al snel sloeg het vuur over naar het pand zelf en sloegen de vlammen korte tijd uit het dak. De

Vanwege de aanwezigheid van EPS (isolatiemateriaal) in het pand, dat licht ontvlambare rookgassen kan produceren, werd een groot gebied afgezet. De politie heeft het volledige parkeerterrein als plaats delict aangemerkt. Er werd opgeschaald naar GRIP 1, waardoor extra hulpdiensten naar het incident werden gestuurd.

De brandweer zaagde met kettingzagen gaten in het dak via een hoogwerker om de brand te kunnen bestrijden. Drones werden ingezet om zowel binnen als buiten hotspots in kaart te brengen. Rond 00:50 uur waren er geen hotspots meer en werd het sein brand meester gegeven.

Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand. Bij het incident is niemand gewond geraakt.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]