Gaten in dak bij CrossFit Staalmeesters, Monkey Town en Jump XL ”gewoon” open na brand

Wie de beelden van de brand in het verzamelgebouw aan de Einsteinweg heeft gezien, zou zeer waarschijnlijk een grote ravage in het pand verwachten. Maandagavond ontstond er brand aan de buitenzijde van het pand en via de gevel is de brand naar het dak doorgeslagen.

Veel ondernemers stonden maandagavond en -nacht te kijken hoe de hulpverleners bezig waren om erger te voorkomen. De omvang van de brand was moeilijk in te schatten van buitenaf, en hoe het er binnen uitzag, was al helemaal afwachten. De volgende ochtend was het mogelijk om de schade op te nemen. Er zijn glazen deuren ingeslagen, er zitten gaten in het dak, de vloer is nat en er is bij het rolluik brandschade te zien. Helemaal ongeschonden komt de sportruimte niet uit de brand, maar dit had veel erger kunnen zijn, beseft ook Bas, eigenaar van CrossFit Staalmeesters.

Bij Monkey Town is dinsdag de zij-ingang gebruikt om de bezoekers binnen te laten. Er stonden in de middag nog kinderfeestjes gepland, die konden gewoon doorgaan. De ruimte is goed geventileerd en hoefde verder niet schoongemaakt te worden. Bezoekers van Jump XL konden al via de voorzijde naar binnen. In de ochtend is er nog onderzoek gedaan door de politie bij de ingang, daarna is het pand vrijgegeven en kon de ingang weer gebruikt worden.

Woensdag kan iedereen het pand dan ook weer via de hoofdingang bezoeken. CrossFit Staalmeesters blijft nog even gesloten tot er weer een werkbare situatie is. De prioriteit ligt nu bij het dichten van de gaten in het dak die door de brandweer zijn gemaakt en het verwijderen van de brandlucht uit de ruimte. Zodra ook CrossFit Staalmeesters weer open kan, zullen wij dit laten weten.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]