Fietspuzzeltocht georganiseerd door bewonersorganisatie Symfonieplein

Groepjes fietsers verzamelden zich zondagochtend op het Symfonieplein in Spijkenisse voor de start van de jaarlijkse fietspuzzeltocht. Deze geliefde traditie trekt elk jaar weer enthousiaste deelnemers. De route, die een keuze biedt tussen 10 en 20 kilometer, voert door Spijkenisse en bevat diverse vragen en opdrachten.

Een van de uitdagingen bevond zich bij het oude stadhuis, waar deelnemers een labyrint moesten volbrengen. Voordat ze mochten beginnen, moesten ze echter eerst de vraag beantwoorden wanneer het stadhuis gebouwd is. Gelukkig voor de deelnemers was dit jaartal in de gevel van het gebouw verwerkt.

Bij de start heerste een gezellige sfeer. Een groep vrienden en vriendinnen, uitgerust met elektrische fietsen, stonden klaar voor vertrek en maakten onderling grappen. ”Wij doen mee voor de gezelligheid en je ziet nog eens wat onderweg,” zei een deelneemster lachend. Een man riep zelfverzekerd vanuit de achtergrond: ”Dan pakken wij de winst.”

Op de Oprelseweg stond een tent met een andere opdracht. Hier moesten de deelnemers de namen van verschillende gebouwen correct benoemen. Gelukkig waren de juiste antwoorden beschikbaar, waardoor de deelnemers in overleg tot het juiste antwoord konden komen.

Martin Kornaat, secretaris van de bewonersorganisatie, vertelde dat er naast de fietspuzzeltocht nog vele andere activiteiten georganiseerd worden. ”Halloween is altijd een groot succes en op 28 september staat er een zomerfeest gepland,” aldus Kornaat.

Op de website van de bewonersorganisatie zijn alle aankomende activiteiten terug te vinden.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]