Scouting Ruwaard van Puttengroep viert 60-jarig jubileum

Zaterdag 22 juni vierde de Scoutinggroep uit Spijkenisse Noord haar 60-jarig jubileum. Tal van activiteiten stonden op het programma, een hapje en drankje en ’s avonds een grote bbq maakte van deze bijzondere dag een groot feest.

Wethouder Jeroen Postma feliciteerde de leden van de scoutinggroep met deze mijlpaal.

De scouting Ruwaard van Puttengroep, omgeven door natuur en park is al 60 jaar actief in Spijkenisse. Stefan Begthel, coördinator van deze dag, vertelt enthousiast; ‘Ik ben ook ooit begonnen als 6 of 7 jarig Welpje en nu help ik er nog steeds’. Een verhaal wat tekenend is binnen de scouting Ruwaard van Puttengroep. Als jeugd lid beginnen en doorgroeien om zo later zelf een groep te begeleiden en activiteiten te organiseren. Iets voor een ander doen en samenwerken is waar het om draait binnen de scouting. Dit doen de scouts door met elkaar te bouwen, te pionieren, vaardigheden op te doen en met elkaar op kamp te gaan. Liefst buiten in de natuur maar in de wintermaanden worden er ook tal van leuke en praktische activiteiten binnen in het clubgebouw gedaan. 

De scouting heeft zo’n 120 leden, van Welpen tot en met Roverscouts. En zeker 60 vrijwilligers, welke vrijwel allen zelf ook jeugdlid waren. Stefan vertelt; ‘ Wij regelen en bekostigen alles zelf, bijvoorbeeld door middel van donaties, sponsering en tegenwoordig ook door de Koningsdagspelenkermis’. Zo is van de opbrengst van laatstgenoemde het dak van het clubgebouw aangepakt. De scouting is een maatschappelijk betrokken organisatie en zet zich binnen Spijkenisse ook geregeld in voor allerlei ondersteuning.

Deze dag is er flink uitgepakt, ook weer mede alle vrijwilligers, met tal van leuke activiteiten verdeel over het terrein. Te denken aan klimmen, abseilen, spijkerbroek hangen,  boogschieten, cup cakes versieren en nog veel meer. Een drankje en lekkers waren verkrijgbaar en natuurlijk werd de hongerige scout aan het einde van de dag niet vergeten.

Wie nieuwsgierig geworden is en meer wil weten over wat de scouting allemaal doet neem dan eens een kijkje op: https://scoutingrvp.nl/

Foto’s: Laurencia van den Berg & Lars de Jong


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]