NK Jeugdwielrennen van start gegaan

Vanmorgen is het NK Jeugdwielrennen van start gegaan. Vanuit het hele land zijn er kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar aan het strijden voor het felbegeerde rood-wit-blauwe tenue waarin zij een jaar lang mogen rijden. Het parcours loopt dwars door Zuidland heen.

De organisatie van het KNWU NK Jeugdwielrennen 2024 is toegewezen aan wielerclub PRC Delta in Spijkenisse. Anderhalf jaar geleden tijdens het Jeugd NK wielrennen in Nijverdal is het idee om deze wedstrijd te organiseren ontstaan. Tijdens de afsluitende barbecue op de camping waar de vereniging verbleef, werd de wens zachtjes uitgesproken. Nu, anderhalf jaar en vele hobbels verder, hebben ze van de KNWU vernomen dat de organisatie in hun handen is op 8 juni 2024. Tijdens het zoeken naar de beste locatie om een parkoers uit te tekenen kwam de organisatie als snel terecht in het mooie wielerdorp Zuidland, gelegen in de gemeente Nissewaard.

Zuidland, het dorp waar vele wielrenners zijn opgegroeid en wonen. Dit wielerdorp bij uitstek wordt het prachtige decor van een 1,5 km lang parkoers dat dwars door het dorp gaat. De Zuidlandse renners Maarten den Bakker, Chantal van den Broek-Blaak, Daan Hoole, gebroeders Van Sintmaartensdijk, Kevin Inkelaar én Fabio Jakobsen reageerden allen zeer enthousiast toen zij over dit evenement hoorden en hebben, waar mogelijk, zelfs belangeloos meegewerkt aan een promotiefilm voor dit unieke evenement.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]