Hellevoet Heroes Triathlon keert terug op 6 juli

Op zaterdag 6 juli 2024 keert de Hellevoet Heroes Triathlon terug naar De Vesting van Hellevoetsluis. Dit sportieve evenement combineert de drie klassieke triathlondisciplines: zwemmen, fietsen en hardlopen. Naast de sprinttriathlon is dit jaar een standaardafstand toegevoegd aan het programma.

De sprinttriathlon omvat 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, ideaal voor beginners. De standaardafstand, nieuw dit jaar, bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, wat een extra uitdaging biedt voor meer ervaren atleten.

Het evenement begint om 9.00 uur met een mini triathlon voor kinderen van 7 tot 16 jaar. Om 10.00 uur starten de series van de sprinttriathlon. De standaardafstand volgt om 12.00 uur, inclusief de derde divisiewedstrijd uit het landelijke circuit van de Nederlandse Triathlon Bond.

Met 500 deelnemers, van jong tot oud, belooft het een levendig evenement te worden. Ongeveer 60 vrijwilligers zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Toeschouwers worden uitgenodigd om de deelnemers vanaf de kade aan te moedigen en zo bij te dragen aan de feestelijke sfeer.

Voor meer informatie over het programma en het parcours, bezoek www.declubvanbuiten.nl. Mis dit sportieve hoogtepunt van de zomer niet!


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]