Extinction Rebellion zorgt voor blokkade Vondelingenweg

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben de Vondelingenweg in het Botlekgebied geblokkeerd uit protest tegen de vervuilende activiteiten van de Rotterdamse haven. Ongeveer 30 demonstranten bezetten de weg nabij Shell Pernis en de afrit.

De politie verhinderde een poging van de demonstranten om de Botlekbrug te blokkeren, een cruciale route voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Bij de confrontatie mishandelde een actievoerder een agent, wat leidde tot zijn arrestatie.

De demonstranten eisen dat de haven van Rotterdam haar klimaatdoelstellingen haalt en willen een fossielvrije haven in 2030.

Een automobilist reed in op de demonstranten. Ook toen deze hun handen op de motorkap zette bleef de bestuurder gas geven. De politie heeft de bestuurder kunnen overtuigen om achteruit te rijden en een andere route te kiezen.

Tegen het einde van de middag is de actie beëindigd. De weg is weer vrij.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]