Chanel organiseert de tweede editie van WaterFest: het muziekevenement in Waterland

WaterFest, het muziekevenement van Waterland komt er weer aan. Op zondag 23 juni biedt Winkelcentrum Waterland een podium voor opkomend artiesten. Chanel (21) is zelf opkomend artiest en organiseert het evenement: ‘’Ik wil een podium bieden voor jonge artiesten.’’

Podium voor talent
Singer-songwriters, bands en een DJ; het programma is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Er treden coverbands op, maar er zullen ook artiesten die hun eigen nummers schrijven optreden. Naast een kans om hun talent te uiten, krijgen de jonge muzikanten zelfs de kans om hun eigen merchandise te verkopen.

Chanel organiseert WaterFest dit jaar voor de tweede keer. Aangezien zij zelf een beginnende artiest is, begrijpt zij hoe leuk het is om een podium te krijgen: ‘’Voor opkomende artiesten is het heel belangrijk om een podium te krijgen, maar daarnaast is dit ook heel lastig. Daarom heb ik ervoor gekozen om die mensen zelf een podium aan te bieden.’’ 

Vorig jaar stond Chanel zelf als beginnend artiest op het podium. Dit jaar treedt Chanel weer op, maar als openingsact, waarin ze voor het eerst haar zelfgeschreven nummer zal zingen. 

Een dag vol activiteiten
‘’Op het plein van Winkelcentrum Waterland zullen er naast het grote podium, ook veel activiteiten te doen zijn, vooral gericht op kinderen,’’ vertelt Chanel. ‘’Er komt een kindertent waar kinderen zich kunnen laten schminken, vlechtjes kunnen laten maken, glittertattoos kunnen krijgen en zelfs mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd met prijzen. De activiteiten worden dit jaar georganiseerd met strippenkaarten.’’

Daarnaast zal er een mocktailkraam zijn met niet alleen mocktails maar ook frisdrank. Ook zijn er verschillende eetkraampjes. Zo komt Freddy’s ijssalon langs, met ijs en poffertjes. Verhage verkoopt suikerspinnen en popcorn. Chanel: ‘’Kortom, er is voor ieder wat wils terwijl je naar de optredens kijkt.’’

Van buurtpicknick naar groot feest
‘’Het WaterFest begon vorig jaar als idee voor een buurtpicknick met livemuziek, maar ik denk graag groot en wilde het groter,’’ aldus Chanel. Met hulp van de gemeente en een enthousiast team is de buurtpicknick uitgegroeid tot een groot feest. 

‘’De gemeente heeft mij geholpen met vergunningen. Daarnaast heb ik een heel leuk team opgericht, met mensen die mij helpen. Ook mijn moeder heeft mij ondersteund bij de organisatie. Dankzij deze steun en inzet van velen wordt het festival hopelijk ook dit jaar weer een succes.’’

De derde editie van WaterFest
Chanel is het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor het Water Fest, waarbij de intensieve planning begint in januari. Ze zorgt ervoor dat de datum van het evenement ruim van tevoren wordt gekozen om conflicten met andere evenementen te vermijden. 

Chanel hoopt dat het evenement een succes wordt, niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de artiesten: ‘’Het doel is om hen op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat het WaterFest volgend jaar weer plaatsvindt.’’

Het Water Fest belooft een dag vol muziek, plezier en gemeenschap te worden. Chanel en haar team kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en samen een geweldige dag te beleven!


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]