Burgemeester ontvangt diamanten bruidsparen op het stadhuis

Vrijdagmiddag werden de diamanten bruidsparen, die tussen maart en mei 1964 in het huwelijksbootje zijn gestapt, feestelijk ontvangen door burgemeester Foort van Oosten. De burgemeester verwelkomde de koppels met een gezamenlijke lunch.

De burgemeester heette iedereen welkom en blikte even terug op 1964: een liter melk kostte toen 21 cent en de hit van toen was “I Want to Hold Your Hand” van The Beatles. Aan de tafels kwamen de echtparen elkaar tegen. Hoewel de meesten elkaar niet kenden, hadden ze wel direct veel gemeen.

Niet iedereen die nu aan tafel zat, was ook daadwerkelijk getrouwd in Nissewaard. Sterker nog, van alle aanwezige bruidsparen was alleen echtpaar Otte echt getrouwd in Spijkenisse.

De ontmoeting 
In Zuidland was het feest want er kwam een nieuwe burgemeester. Hoewel meneer Otte eigenlijk van plan was om ergens anders te gaan feesten, besloot hij toch naar Zuidland te gaan. Op de Breestraat kwamen de twee elkaar tegen. De vonk sloeg direct over en ruim 60 jaar later zitten ze samen aan tafel met de burgemeester. Echtpaar Otte kreeg twee kinderen, een jongen en een meisje, en heeft nu vier kleinkinderen.

De burgemeester sprak aan iedere tafel met de bruidsparen die zichtbaar genoten van de lunch.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]