Wethouder opent Kindcentrum in Spijkenisse

SPIJKENISSE – Woensdagochtend is in aanwezigheid van wethouder Hanneke Stengs-Nijhof kindcentrum De Klinker officieel geopend. Het kindcentrum is een samenwerking tussen kinderopvang-organisatie Partou en basisschool De Klinker.

De aula vulde zich langzaam met steeds meer kinderen. Op het podium stond een stellage met een doek er overheen. Wethouder Hanneke Stengs-Nijhof kwam de officiële openingshandeling verrichten. Bij de vraag of de wethouder kon vertellen wat haar werk inhoud, gingen er direct handen de lucht in. ”U bent van de gemeente” en ”U opent dingen” waren de eerste reacties. Op deze school zit ook een leerling dit zitting heeft bij de kindergemeenteraad. Dit was een mooie gelegenheid om haar collega wethouder Stengs te ondersteunen bij de officiële opening.

Met het verwijderen van het doek kwam een banner met de tekst ” Welkom bij ons kindcentrum!” tevoorschijn. Om het allemaal extra feestelijk te maken konden de kinderen hierna meedoen aan allerlei spelletjes. Van koeakjesbakken tot boogschieten behoorde tot de mogelijkheden. De organisatie hiervan was in handen van het activiteitenteam van Partou en De Klinker.

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen geplaatst worden op de pas gestarte peuteropvang. De samenwerking tussen de peuterleidsters en kleuterjuffen zorgt dat de overgang naar het basisonderwijs soepel verloopt. Zo worden themas’s op elkaar afgestemd en kan er regelmatig samen gespeeld worden. De pedagogisch medewerkers van Partou houden ook toezicht bij de lunchpauze van de basisschool

Shannon van Buuren – Bakker is locatiemanager namens Partou en kijkt tevreden terug naar de opening. Er is nog ruimte voor nieuwe kinderen, aanmelden en meer informatie is te vinden via www.partou.nl.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]