Beeld Stille Strijd twee weken in Nissewaard

Naast de ingang van het gemeentehuis staat de komende tijd een enorm beeld. Met het beeld stille strijd wil de organisatie het taboe rondom depressie en zelfdoding onder jongeren doorbreken en het gesprek op gang brengen.

Het kunstwerk is ontworpen door Saskia Stolz. Nog t/m 20 mei staat het beeld voor het gemeentehuis en tot die tijd zal elke dag aandacht zijn op social media over dit project. Ook worden er gastlessen gegeven op middelbare scholen en wordt er in wijkcentra en jongerencentra aandacht aan het onderwerp besteed.

Stadsdichter Natasja Bodde heeft een indrukwekkend en persoonlijk gedicht over het onderwerp voorgedragen. De opening is afgesloten met een beeldende dans. Bij het beeld staan en liggen foto’s, gedichten en bloemen. De foto’s en boodschappen reizen mee met het beeld naar een andere gemeente. Het beeld is voor het eerste te zien geweest in Amsterdam in juli 2023, iedere twee weken gaat het beeld naar een andere gemeente in Nederland.

Op 17 mei is er om 12:00 uur een publieke afsluitingsceremonie. Iedereen is welkom bij deze afsluitingsceremonie.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Bel met 0800-0113 of chat via de website 113.nl. Meer weten over het kunstwerk en de activiteiten? Kijk op: https://www.thuisinnissewaard.nl/stille-strijd