Antwerpen Steppers leggen 200 kilometer af voor Huntington

‘Wat een weekend! Wat een tocht! Wat een kanjers! Wat een bedrag!’ aan het woord is Nick Gardenier, initiatiefnemer van de dik 200 kilometer lange step-fietstocht van Spijkenisse naar Antwerpen en weer terug. Met 12 deelnemers en enkele verzorgers vertrok Nick na een heerlijk ontbijt op 4 mei vanaf bar Murrey’s aan de Spuistraat in Spijkenisse om aan het eind van de middag doornat de Belgische hoofdstad te bereiken. Nat van het zweet maar vooral van de enorme plensbui die het gezelschap in de buurt van Huijbergen tot aan Antwerpen achtervolgde. Langs de route trokken de steppers behoorlijk wat bekijks op hun driepersoonsstep en kleine éénpersoons stepjes. 

Tekst en foto’s: Joop van der Hor

De avond werd gebruikt om een goede maaltijd te nuttigen vol krachtvoer voor de terugtocht en natuurlijk met het drinken van een paar ‘bollekes’ bier. Slapen deed het team uit Spijkenisse die in Hoogvliet haar oorsprong heeft, in Jeugdherberg Pulcenea waar tijdens eerdere steptochten de toen nog New Yorksteppers geheten ploeg al twee maal eerder heeft overnacht. De andere ochtend werd Nick door moeder Elly gemaand om snel op de step te gaan staan want om 18.00 uur moest immers gefinisht worden. Met een knipoog naar Heel Holland Bakt riep moeders: ‘Steppers klaar? Steppen maar!’ Onderweg moest een tweetal extra stops worden ingelast voor een lekke band en een aangelopen rem. Maar verder werd de rit vervolgd ‘met twee vingers in de neus’ aldus Rinus van der Hor. Met het einde in zicht werden op de pont bij Hekelingen nog even de haren gekamd en de lipjes gestift om 20 minuten later de Voorstraat in Spijkenisse op te rijden en rechtsaf te slaan de Spuistraat in waar familie, vrienden en natuurlijk de familie Murrey-Bolt hen met open armen en een heerlijke Irish Stew opwachtte. Daarna was het dan eindelijk zover… de bekendmaking van het bijeengehaalde bedrag voor onderzoek naar de ziekte van Huntington. Huntington is een erfelijke hersenaandoening, waarbij de klachten steeds erger worden en het lichaam onverwachte bewegingen maakt. Praten en slikken kan moeilijker worden en ook het gedrag verandert. De oorzaak van Huntington is een afwijking van een bepaald gen en is erfelijk. 

Samen met mede organisator Wim van de Stokker presenteerde Gardenier het bedrag, maar liefst € 4.500 wat ter plaatse met € 1.000 verhoogd werd door Murrey’s. Hierdoor is de tussenstand voorlopig dus € 5.500 en kan nog aanzienlijk hoger uitvallen. Want op 31 mei wordt het Collens Assurantiën tennisdubbeltoernooi gehouden bij LTC de Dalle en de opbrengt daarvan is tevens ten behoeve van de Huntingtonactie van de Antwerpen Steppers. Inschrijven hiervoor is nog steeds mogelijk via [email protected]. en inschrijven door op “inschrijven” te klikken.