Veel aanmeldingen voor infodag Defensie in Hoogvliet

Donderdagochtend stonden de geïnteresseerde in de houding op het grasveld bij de Heerlijkheid in Hoogvliet. ”Op de plaats rust” gevolgd door een uitleg over waar iedereen zich voor had aangemeld. Langs de weg bij de Heerlijkheid aan de Herikweg stonden diverse onderdelen van Defensie. In groepen gingen de potentiële nieuwe Defensiemedewerkers langs ieder onderdeel. De timer ging letterlijk op 4 minuten waarna er een pitch kwam over het betreffende onderdeel.

Op het grasveld werden sportactiviteiten gehouden. De kracht van deze infodag is dat nagenoeg alle onderdelen van Defensie zijn vertegenwoordigd, ook de onderdelen waar je wellicht nog nooit over hebt nagedacht. Zo is de brandweer die er staat ook een onderdeel van Defensie.

De jongeren waren goed voorbereid en hadden dan ook veel vragen op de inhoud. De al dienende medewerkers vertelde vol passie over hun werk. In een van de stands was het mogelijk om met een VR-bril te ervaren hoe het is om ”op missie” te gaan.

Ook geïnteresseerd in het werken bij Defensie?
Op de website www.werkenbijdefensie.nl zijn ruim 200 militaire vacatures en bijna 300 ”burger”vacatures te vinden.