Rennen en verstoppen tijdens The Hunt [ video]

Vrijdagmiddag gaf burgemeester Foort van Oosten het startschot van The Hunt bij Jongerencentrum Maaswijk. Hierna renden tientallen jongeren voorzien van een wit scheurpak en nummer de wijk in. De bedoeling was uit handen blijven van politie, handhaving en jongerenwerkers die de jongeren probeerde af te tikken.

Met 5 minuten voorsprong kon iedereen een geschikte verstop plek zoeken. Vooraf waren politielinten gespannen tot waar de jongeren zich mochten verstoppen. Wie het snelste twee stempels kon bemachtigen en weer terug was bij het startpunt had gewonnen. Alleen pas na 15 minuten gingen de stempelpunten open. Dat betekende dat er 10 minuten lang het een kwestie was van goed verstoppen of hard rennen.

De deelnemers kregen twee ”levens” na een eerste keer getikt worden, mochten ze hun vlucht nog vervolgen bij de tweede keer was het toch echt game over. Niet alleen de deelnemers die uit handen van de hunters wilde blijven waren fanatiek. De hunters hadden de hulp ingeroepen van de politiehelikopter. Deze cirkelde even boven het spelgebied. ”Dat is niet eerlijk” was te horen toen de helikopter hoorbaar het gebied in kwam.

Sommige omwonenden keken voorzichtig door de gordijnen naar wat er allemaal gebeurde. ”Ik zag opeens iemand in een wit pak achter mijn plantenbak verstoppen” zegt een bewoonster lachend.

Met deze actie komen kinderen op een positieve manier in aanraking met politie, handhaving en jongerenwerkers. Een aantal jongeren waren geïnteresseerd in de politiemotor ”hoeveel CC is deze meneer?” De motoragent vertelde vervolgens alles over de motor. Ook is de politie uitgedaagd voor een sprintje met een aantal jongeren die toch net wat sneller bleken.