Gerestaureerde muziektent ”Onze Aad” in volle glorie te bewonderen tijdens Koningsdag

Stichting Oranjefeesten Heenvliet is sinds februari 2023 in het bezit van een verwaarloosde Spijkstaal Muziektent uit de jaren 50. Een groep van 10 vrijwilligers heeft zicht de afgelopen maanden gestort op de restauratie. Afgelopen zaterdag knipte wethouder Jeroen Postma het lintje door voor het in gebruik nemen van de muziektent.

Vroeger was het gebruikelijk dat de meeste dorpen een muziekkiosk hadden. Heenvliet heeft nooit een vast muziekkiosk gehad. Stichting Oranjefeesten Heenvliet is dan ook trots dat het lukte om een mobiele versie aan te schaffen. De kiosk is tussen de jaren 1950 en 1963 gebouwd door de Spijkenisser Firma Spijkstaal in samenwerking met wagenmaker Koornneef, die het houtwerk verzorgde.

Via de Stichting Gebiedsfonds Woonkernen Geervliet en Heenvliet heeft de stichting een mooie donatie ontvangen om een start te kunnen maken met de restauratie van de muziekkiosk. Dit maakte het mogelijk om dit unieke stuk historie weer in volle glorie te herstellen en kunnen ze hem gaan inzetten waar hij ooit voor bedoeld was.

Tijdens het doorknippen van het lintje voor de ingebruikname van de muziektent afgelopen zaterdag 20 april is ook de naam onthuld. De eer was voor trouwe vrijwilliger Aad om hem te bedanken voor zijn inzet aan het herstel van de muziektent. De naam ”Onze Aad” staat op de muziektent.

Aanstaande Koningsdag zal de muziektent ingespeeld gaan worden door de WA van Buren Blues Band en ‘s avonds, nadat de Brabantse feest sensatie “Zit ‘R Dik In” het feest op de Markt en daarmee de viering van Koningsdag heeft afgesloten, wordt de muziektent weer afgebroken.

De muziektent wordt door de Stichting Oranjefeesten niet alleen gebruikt met Koningsdag, hij zal een sociale functie krijgen.